Ezek Maradona boncolási eredményei

Megosztás

Teljes nevén Diego Armando Maradona Franco, akit mindenki csak Maradonaként ismert világbajnok argentin labdarúgó és edző volt. Tizenöt éves korától profi labdarúgó, az argentin labdarúgó-válogatott volt tagja. 1977-ben 16 évesen mutatkozott be a válogatottban egy Magyarország elleni barátságos mérkőzésen. A góljaival jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az 1986-os mexikói labdarúgó-világbajnokságot az argentin labdarúgó-válogatott nyerte meg. 2000-ben a FIFA szavazásán elnyerte az évszázad labdarúgója címet, egy internetes szavazáson pedig az internetezők minden idők valaha élt legnagyobb focistájának választották. (Forrás: wikipedia.org)

diego maradona
Forrás: tiqets.com

Utolsó mérkőzésére 1997 október 25-én került sor, a Boca az ősi rivális River Plate ellen győzött idegenben 2:1-re, Maradona öt nappal később bejelentette visszavonulását. Több sikeres csapatot is mentorált edzőként. Az utolsó ilyen 2018-tól a mexikói Dorados des Sinaloa csapat volt.

Diego Maradona nem csak a sportban szerzett kiemelkedő teljesítménye miatt volt ismert. Sajnos doppingbotrányai és alkohol, illetve drogfogyasztása is bekerült a médiába. Ezért a 2020. november 25-én bekövetkezett halála sok emberben egy kérdőjelet vetett fel. A pusztító életmódja végzett a világhírű focistával, a jelenlegi járványhelyzet vagy esetleg valamilyen teljesen más betegség?

diego maradona
Forrás: aa.com.tr

A boncolása során fény derült arra, hogy vese, tüdő is szívproblémákkal is küzdött. November 25-én pedig szívroham végzett vele. A boncolás kimutatta, hogy sem alkohol sem pedig drogfogyasztásnak nem volt nyoma a szervezetében.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás