Nézzük, mihez kell majd oltásigazolás 2021-ben?

Megosztás

Könnyen lehet, hogy jövőre több szolgáltatást nem fognak tudni azok igénybe venni, akik nem rendelkeznek majd oltással és ennek igazolásával. Gulyás Gergely kedden azt így nyilatkozott: “Egészen biztosan lesznek ilyen szabályok, nemcsak Magyarországon, hanem Európában mindenütt, tehát az oltási könyv az útlevél vagy a személyi igazolvány mellett szerintem egy fontos okirat lesz majd a tömeges oltást követő hónapokban”

vakcina
Forrás: theconversation.com

És hogy mi volt pontosan a kérdés?

“Lehetségesnek tartja-e a kormány, hogy lesz olyan szabályozás, amely különbséget tesz az emberek között aszerint, hogy beolttatták-e magukat a koronavírus elleni vakcinával vagy sem? Lesz-e például vakcinaútlevél, vagy mondjuk egy mozi, színház, fesztiválszervező kikötheti-e, hogy a rendezvényt csak beoltott ember látogathatja? Esetleg a korlátozó szabályok alól mentesülhetnek-e a beoltottak?”

Gulyás Gergely még hozzátette: “majdnem biztos, hogy légitársaságok is fognak ilyen szabályokat előírni, Magyarországon és külföldön egyaránt lehetnek ilyen szabályok.”

védőoltási könyv
Forrás: angelslife.hu

Egyébként az, hogy bizonyos országokba csak oltás(ok) meglétével tudunk belépni, ma is valóság. Az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatása szerint 20 országba kötelező a sárgaláz elleni védőoltás.


Megosztás