Német belügyminiszter: nem járhat kiváltságokkal az oltás

Megosztás

Vasárnapi interjújában azt mondta a német szövetségi belügyminiszter, Horst Seehofer, hogy nem szabad többletjogokat biztosítani azoknak, akik beadatják maguknak az új típusú koronavírus elleni oltást.

Német graffiti covid
Forrás: cdn.trt.net.tr

A miniszter a Bild am Sonntag című lapban közölt interjúban kiemelte, hogy a szérum beadatásától elzárkózók hátrányos megkülönböztetése a védőoltással rendelkezőkkel szemben az oltás kötelezővé tételével lenne egyenlő, márpedig az oltásnak önkéntesnek kell maradnia. “Együtt kerültünk bele a válságba, és együtt, szolidárisan is kell kiverekednünk magunkat belőle” – emelte ki a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa.

Arra a kérdésre, hogy mit lehet tenni, ha nem az állami intézményrendszer, hanem vállalatok vagy társadalmi szervezetek, például légitársaságok vagy sportegyesületek biztosítanak előnyt a védőoltással rendelkezőknek, azt mondta, hogy ezt el kellene kerülni, mert ez a társadalom megosztásához vezetne.

Hoors Seehofer
Horst Seehofer maszkban december 16-án. Ettől a naptól kezdve január 10-ig tartó járványvédelmi zárlatot rendeltek el a társadalmi és gazdasági élet legtöbb területén a vírus terjedése miatt. A létszükségleti cikkeket forgalmazó üzletek kivételével minden intézményt bezártak. Forrás: MTI/AP/Pool/Hannibal Hanschke

“Az egyik ember kiváltsága a másik ember hátrányos megkülönböztetése” – jelentette ki.

Az államnak mindenképpen semlegesnek kell maradnia, és nem gyámkodhat a polgárok felett. Az orvostudomány naponta szolgál tanácsokkal és gyakorlati magatartási útmutatókkal, ami fontos hozzájárulás a felvilágosításhoz és a megértéshez, de a politikától visszafogottságra van szükség ezen a területen – fejtette ki.


Megosztás