Most már biztos: elmarad az idei fesztiválszezon!

Megosztás

Forrás: portfolio.hu

A magyar kormány tegnap bejelentette a koronavírus-járvány kirobbanása után bevezetett kijárási korlátozások enyhítését és részletesen közzé is tették, hogy ez mit jelent. Sok egyéb mellett ezzel vált biztossá, hogy idén nyáron konkrétan teljes egészében elmaradnak a fesztiválok (egy-két kivétel marad augusztus végén), ahogy minden, 500 főnél nagyobb közönséget vonzó rendezvény.

A jelenlegi döntés szerint augusztus 15.-éig nem lehet 500 főnél nagyobb fesztiválokat, eseményeket tartani, ezzel pedig 27 év után először elmarad a Sziget Fesztivál is, de nem lesz se VOLT, se Balaton Sound. Válaszul a kormány által bejelentettekre, a Sziget Fesztivál főszervezője, Kádár Tamás elmondta, hogy „a mostani helyzetre nincs történelmi tapasztalat, ezért a megoldás kulcsa sincs a zsebünkben. Egyelőre csak végtelen szomorúságot érzünk, hogy a rengeteg munka, szeretet és odaadás, amit a kollegáink évtizedek óta ezekért a fesztiválokért és a vendégeinkért tesznek, idén semmivé vált.”

Forrás: csodalatosmagyarorszag.hu

Első körben most a szervezők azon dolgoznak, hogy kitalálják, mi legyen az elővételes jegyvásárlók sorsa, tehát visszakapják-e a pénzüket vagy jövőre legyenek ezek felhasználhatóak – akárhogy is, a Sziget főszervezője más fesztiválok szervezőihez hasonlóan arra kérte a “szigetelőket”, hogy ha van rá mód, ne a visszatérítést kérjék, hanem támogassák a fesztivált azzal, hogy áttolják a jövő évre foglalásukat. Emellett a nagy fesztiválok szervezői már felvették a kapcsolatot a kormánnyal, hogy valamilyen módon meg tudják menteni az egész fesztiválpiacot, azon keresztül pedig a kapcsolódó munkahelyeket és cégeket.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás