Az olaszok újra szigorítanak a Covid-19 elleni védekezésben

Megosztás

Üres olasz tér
Forrás: aa.com.tr

Ahogy tovább tombol a koronavírus-járvány szerte a világon, azt a folyamatot lehet látni, hogy a kormányok nem akarnak még egyszer a legszigorúbb lezárások irányába elmenni, hanem a gazdaság és az élet működtetése mellett próbálják meg a védekezést megfelelő mederben tartani. Ennek eredményeként olyan korlátozásokat láttunk mostanában, amelyekre még az első fázisban sem volt példa.

Maszkos emberek
Forrás: bbc.com

Gondoljunk például arra, hogy Kaliforniában azt javasolták (még nem kötelező) az étterembe látogatóknak, hogy csak addig vegyék le a szájuk elől a maszkot, amíg bekapják a falatot, a többi időben maszkban legyenek. Olaszországban pedig mostantól már kötelező lesz az otthonukat kivéve mindenhol maszkot viselniük az embereknek, tehát már szabadtéren is.

A cikk folytatódik, lapozz!

Olasz kép
Forrás: bbc.com

A kormány azért hozta ezt az intézkedést, mert bár az új fertőzések száma jelentősen alacsonyabb más európai országokhoz képest, de folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma megint. Németországban hasonló a folyamat, ott például most megint tetőzött a napi fertőzések száma, több mint 4000 esetet jelentettek tegnap. Ez pedig április óta a legmagasabb szám.

Tömeg az olasz utcákon
Forrás: euronews.com

Az olasz miniszterelnök, Giuseppe Conte a szigorítások kapcsán elmondta, hogy ezekre azért van szükség, hogy el lehessen kerülni egy, a gazdaságot ismét padlóra küldő teljes leállást (az olasz helyzetről korábban itt írtunk). Eddig is volt már ilyen jellegű követelmény az ország bizonyos részein, de most kiterjesztették a teljes országra, ezzel pedig az egyik legszigorúbb védekezési szabályt hozták a taljánok az egész világon.

 

 

 

 

 

Köszönjük szépen!


Megosztás