Meghosszabbították a kijárási korlátozásokat!

Megosztás

A legfrissebb hírek szerint Orbán Viktor Facebook-oldalán bejelentette, hogy a kormány döntése értelmében határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozásokat Magyarországon, amelyet a következő időszakban hetente fognak majd felülvizsgálni. De a húsvéti időszakra tekintettel a kormány speciális jogköröket ad a polgármestereknek, akik hétfő éjfélig a saját településekre nézve speciális, szigorító szabályokat is megalkothatnak. De akkor mit is lehet és mit nem csinálni a húsvéti időszak alatt?

1) Fontos kiemelni, hogy ez nem kijárási tilalom, azaz továbbra is elhagyhatjuk otthonunkat, elmehetünk bevásárolni, tankolni, elmehetünk trafikba, elmehetünk piacra, fodrászhoz és még tisztítóba is, már ha húsvét alatt ezek nyitva vannak. Ezért mielőtt elindulunk otthonról, mindenképpen tájékozódjunk, hogy az adott hely, ahova igyekszünk, nyitva van-e.

Forrás: vasarhely24.com

2) A legfontosabb szabály, hogy senkivel nem találkozhatunk ezen időszak alatt, tehát nem találkozunk, kirándulunk ismerősökkel, barátokkal, de még távoli családtagokkal sem.

Forrás: hvg.hu

3) Ami fontos, hogy engedélyezett a szabadidős sporttevékenység és a szabadidős gyalogos közlekedés, ha az ember egyedül vagy azokkal űzi ezeket, akikkel egy háztartásban él. Tehát elmehetünk a családdal kirándulni, futni, bringázni is, mindenesetre olyan helyre kell mennünk, ahol más nincs a közelben, nehogy közelebb kerüljünk másokhoz másfél méternél.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás