Lukasenka belarusz elnök vakcinaszkeptikus példát mutat

Megosztás

Valószínűleg senkinek nem kell 2020 karácsonyán magyarázni, hogy mennyire fontos híres emberek példamutatása. Legyen szó TikTok sztár tinédzserekről, TV celebekről, pop művészekről vagy top politikusokról. Miután a megválasztott következő amerikai elnök Joe Biden és a jelenlegi alelnök, Mike Pence, és az izraeli elnök Benjamin Netanyahu már beolttatták magukat, Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök úgy döntött, ő nem kér az oltásból.

Lukasenka
Lukasenka elnök géppisztollyal
Forrás: AFP / BELTA

Nem akarja tehát beoltatni magát az új típusú koronavírus ellen a fehérorosz elnök. Ezt ő maga közölte pénteken a minszki gyermekinfektológiai kórházban tett látogatása során, amelyet az ONT nevű, állami televízió közvetített.

Forrás: igdklinika.hu

Az elnök, aki maga is átesett a Coivd-19 fertőzésen, és kijelentette, hogy a (vakcina-) szkeptikusok közé tartozik. Azt mondta, tudatta az egészségügyi miniszterrel, hogy nem fogja kérni a vakcinát. Lukasenka elnök szerint tavasszal nagyjából 1,2 millió lakost terveznek beoltani az országban. Azt is hozzátette: “Lehet, hogy 2 milliót, attól függően, hogy az emberek mennyire lesznek hajlandóak erre”. Belarusz népessége körülbelül 9,5 millió fő.


Megosztás