Kutatók szerint ez a legjobb kreatív tevékenység a karanténra!

Megosztás

Felnőttként még nehezebb dolgunk van a koronavírus-járvány miatti karanténban, mint a gyermekeknek, hiszen nagyon nehéz olyan kikapcsolódást találni, ami nem kötődik valamilyen elektromos kütyühöz, de mégis segít kitölteni az esetleges szabadidőnket vagy tudja csökkenteni a sok teher miatti feszültségünket. Észrevettük már, hogy milyen jó érzés, ha a gyerekünkkel színezgetünk vagy visszagondoltunk rá, hogy gyermekként milyen jó érzés volt az asztal felett görnyedni rengeteg színesceruzával?

Forrás: nlc.hu

Talán hihetetlennek tűnik, de a színezés önmagában is egy lélekápoló terápia és a gyógyszereknél is jobban képes enyhíteni a belső feszültségeinet és a bennünk tomboló stresszt. Felnőttkorban ugyanis a színezés nagyon impulzív hatást gyakorol a szervezetre, hiszen színezés közben kikapcsol a külvilág (figyeljük csak meg, ha nagyon koncentrálunk, hogy ne menjünk ki a vonalból, nem is gondolunk nagyon másra), valamint keményen dolgoztatjuk az agyunkat is, fejlesztjük a kreativitásunkat. Következzen tehát néhány olyan információ a színezésről, amelyet felnőttként már vagy elfelejtettél vagy biztosan nem tudtál.

Forrás: kissottawa.com

Ahogy már volt róla szó az előbb, a geometriai minták és mandalák színezése nagymértékben hozzájárul a stressz csökkentéséhez, ugyanis ilyenkor ellazul az agyunk, megszűnik a folytonos kattogás és csökken az idegességet okozó hormonok szintje is.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás