Különleges, bárhol fellelhető ehető vadnövények karantén idejére!

Megosztás

Miután szerencsére még nincs teljes kijárási tilalom Magyarországon a koronavírus miatt, így aki kirándulni szeretne, az teljesen eldugott, mások által nem látogatott kirándulóhelyeket felkereshet fejének kiszellőztetése céljából – és egyébként ahogy láthatjuk is, ezt sokan meg is teszik. Ha egy kis időre tehát kidugjuk fejünket és elmegyünk mondjuk egy erdőbe sétálni, járjunk nyitott szemmel, hiszen van pár olyan, sűrűn fellelhető vadnövény, amely teljes egészében alkalmas emberi fogyasztásra. És hát mikor máskor vágjunk bele új dolgokba, ha nem ilyen időszakban, amikor amúgy is plusz időnk szabadult fel. Következzen tehát néhány olyan növény, ami teljesen jó ennivalónak és még elkészíteni sem nagyon nehéz.

Forras: velenceito.hu

Ilyen például a magasra kúszó komló, amit alapvetően a sör alapanyagaként ismerünk, de egyébként a spárgához hasonlóan elkészíthető tárkonyecetes vízben jól kifőzve vagy salátának. Nem lesz gond azzal sem, hogy megtaláljuk, miután nagyon gyorsan nő és magasra kúszó indái mindenhova elérnek, biztosan találunk belőle sokat. Nagyapáinktól biztosan hallottunk olyan különlegességekről, mint a csalánleves, pedig elsőként nem ez jutna eszünkbe ennek az alapvetően eléggé csípős növénynek a nevéről és látványáról. Viszont ha sikerült egy kesztyű segítségével leszednünk egy jó adagot, akkor leforrázás után a spenóthoz hasonló módon elkészíthetjük és nagyjából ugyanazt az ételt kapjuk belőle, mintha spenótot készítettünk volna. Sokan vizelethajtó teaként is árulják, mint gyógynövényt, a lényeg, hogy könnyen megtalálható és könnyen elkészíthető, csak vigyázzunk fele, mert nyers állapotában nagyon szúrhat és komolyan viszkető kiütéseink lehetnek tőle.

Forrás: hazipatika.com

Szintén nem ismeretlen valószínűleg senki előtt sem a pitypang vagy gyermekláncfű, amelynek testvérnövényét, a ruccolát különleges összetevőként árulják. Szóval könnyű megtalálni és virágzás előtt kell begyűjteni a leveleit, mert ebből aztán nagyszerű salátát tudunk magunknak készíteni, ráadásul nem elhanyagolható módon A-, B- és C-vitamint is tartalmaz nagy mennyiségben.


Megosztás