A rendőrés üldözi, ő szökik: Hohenzollern Pál herceg

Megosztás

Jelenleg is keresi a román rendőrség a 78 éves Paul-Philippe Hohenzollernt, Pál herceget. A bíróság több mint 3 év (összesen 40 hónap) letöltendő börtönre ítélte őt egy korrupciós ügyben december 17-én, de a másnap (pénteken) kiérkező rendőrök nem találták otthon Pál herceget. A felesége, Lia állítása szerint éppen Portugáliában tartózkodik. A per a román sajtóban királyi farm ügyként híresült el.

Pál herceg 2015-ben
Forrás: romania-insider.com

Pál herceg második Károly király unokája, aki 1930 és 1940 között uralta Romániát. Pál herceg többek között azzal családi “ambícióiról” vált ismertté, mivel azt állítja, hogy nem Margit román királyi hercegnő, hanem ő a királyi ház feje. 2000-ben Pál herceg is elindult a román elnökválasztáson, azonban a szavazatok csak fél százalékát szerezte meg.

interjú Pál herceggel

Forrás: romania-insider.com / Andrei ChilieasaA korrupciós ügy, amelyben néhány napja elítélték Pál herceget, 14 éve indult, amikor Pál eladta a román királyi birtok 28 hektárját és egy 47 hektárnyi erdőt Beny Steinmetz üzletembernek. Az ügyészség szerint azonban Pálnak nem volt joga ahhoz, hogy a királyi birtokot eladja, ugyanis a bíróság csak 6 évvel később ismerte el őt II. Károly király örököseként.


Megosztás