Harrison Ford mégegyszer Indiana Jones-ként fog küzdeni

Megosztás

Az Indiana Jones sorozat sok szempontból megszokott, óriási sikert élvező sok részes hollywood-i filmek sokasága. Az első, valóban formabontó részekben Indiana Jones egy “civilben” régészetet oktató, míg hétvégenként, szünetekben, és amikor kedve támadt vagy éppen meg kellett menteni a világot, kalandorként ügyködött. A terv szerint 1981 és 2022 júniusa között végig Harrison Ford marad a főszereplő.

Harrison Ford 2019-ben
Forrás: getty images

A legelső rész, Az elveszett frigyláda fosztogatói 1981-ban jött ki, ezt az IMDb (Internet Movie Database), a világ valószínűleg legnagyobb filmes oldala, szerint a világ 57. legjobb filmje. 4 Oscar díjat is kapott, és több min 850.000 néző értékelése alapján 8,4 / 10 az értékelések végeredménye.

Harrison Ford
Forrás: www.sonomanews.com

A második rész, Indiana Jones és a végzet temploma 3 évvel később, 1984-ben került a mozikba, ez szintén rendkívül sikeres volt, egy Oscar díjat nyert. 7,6 / 10-es értékelésével nagyon jó filmnek számít, de nem a világ egyik legjobbjának. Eddig úgy tűnhet, hogy a “szokásos” kiváló film után rosszabb minőségű második rész készült és sokan biztosan arra vártak, hogy a harmadik rész még kevésbé lesz minőségi.


Megosztás