Ha a gép nem repül, akkor hol van és mit csinálnak vele?

Megosztás

Azt sokan-sokszor bemutatták már újságokban, videókban, hogy hova kerültek a Malév gépei a cég csődje után, de sokakban felmerült a kérdés, hogy most, amikor ezrével kellett leállítani a légitársaságok gépeit a koronavírus-járvány miatt, hova kerültek ezek a gépek. Mert bizony a légitársaságok legtöbb gépét parkoltatni kell, hiszen senki nem utazik, senki nem utazhat, így például a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér máskor zsúfolt terminálja is teljesen kiüresedett.

Forrás: AFP

Egy iparági elemző szerint a légiközlekedési szektor olyan csapást szenvedett el, amire korábban még nem volt példa, számítások szerint két héten belül el fogja érni az iparág a heti 40 milliós foglalható ülőhely-számot, ami azt figyelembe véve, hogy a csúcson ez 106 millió volt – döbbenetes zuhanás.

Forrás: AFP

Az üzemeltetők a sok leállás miatt 2020-ban várhatóan 252 milliárd dollárnyi bevételtől fognak elesni és jelenleg ezeket a cégeket egyedül az áruszállítás tartja életben, árut meg nem lehet nagy utasszállítókkal szállítani. Így marad a kérdés, hova kerülnek a leállt gépek, hiszen egy ilyen repülőt nem lehet csak a terminál mellé leparkolni, mint egy buszt vagy autót. És a 2008-as válság vagy a Malév-gépek óta tudjuk, hogy a repülőgépeket a legjobb a sivatagban parkoltatni, hiszen ezeken a területeken elenyésző a csapadék mennyisége, miközben a korrózió miatt a csapadék és a nedvesség lenne a legnagyobb ellensége a gépeknek.


Megosztás