A világ legdurvább csípései!

Megosztás

pokhangya
Forrás: origo.hu

A rovarok csípésével kapcsolatban azért nehéz listát felállítani a fájdalmasságukat tekintve, mert emberenként változó, hogy kinek mi fáj a legjobban, valaki egy darázscsípéstől is teljesen összeomlik, olyan erős fájdalomnak érzi, valaki pedig ugyanerre a csípésre csak rálegyint. Ettől függetlenül az biztos, hogy vannak olyan rovarok a világon, amelyeknek a csípése mindenki számára őrületes fájdalmat okoz, most megnézzük a legerősebb öt csípést okozó rovart.

5. A világ legtöbb részén élnek pókhangyák, amelyek meglepő módon se nem hangyák, se nem pókok – igazából darazsakról beszélünk. Testük finom tapintású, teljes egészében szőrös, ettől függetlenül nem a szőr okozza a fájdalmat, hanem a csípés, akár 30 percen át tartó erős fájdalmat okoz. Emberek, akiket már csípett meg ilyen darázs, az égési sérülésekhez hasonlítják a csípést, mintha egy csikket nyomnának el az ember testén vagy olaj fröccsenne rá. Szerencsére alapvetően békés rovarok, csak védekezésből támadnak.

Aratóhangya
Forrás: origo.hu

4. A maricopai aratóhangya értelemszerűen nevéből adódóan az Egyesült Államokban él és állítólag 12 csípéssel képes megölni egy 2 kilós patkányt is. Ha az embert csípi meg, akkor négy órás intenzíven lángoló fájdalomra kell számítani, a különféle skálák szerint a pókhangyákhoz hasonlítható erősségű a csípésük.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás