Egyes települések még tovább szigorítottak a kijárási korlátozásokon!

Megosztás

Azt már sokszor megírták sok helyen, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási korlátozások okán egyre többen pattantak biciklire, hogy így jussanak el a boltba vagy a munkahelyükre, vagy hogy egy kicsit kikapcsolódásként tekerjenek egyet. Az elmúlt időszak fejleményei okán ez ésszerű döntésnek tűnt, viszont most, a húsvéti hétvége kapcsán olyan intézkedések jelentek meg egyes városokban, amelyek a bringásokat is érintik már.

Forrás: nlc.hu

Szentendre városa ugyanis úgy látta, hogy hiába hoztak rendeletet az autós forgalom korlátozására, az autósok számára tényleg csökkent, viszont ezzel párhuzamosan döbbenetes mértékben megnőtt a kerékpárosok száma. Először kisebb-nagyobb csoportokban jelentek meg a Duna-korzón, a belvárosban, majd felkeresték a nyitva tartó cukrászdákat, lángossütőket, ahol sorbanállás és kisebb tumultus alakult ki.

Forrás: nlc.hu

A város vezetése ezt látva aztán további szigorítások mellett döntött, úgyhogy most már csak szentendrei kerékpárosok használhatják a Duna-parti kerékpárutat és a belvárosi cukrászdákat, lángossütőket is bezárásra ítélték. A rendeletnek megfelelően a bevezető kerékpárút északi és déli pontján igazoltatások lesznek és kizárólag azok számára engedélyezik az út használatát, akiknek lakóhelye, tartózkodási helye vagy magánlakása van Szentendrén, a többieket a 11-es út felé terelik, ahol ki tudják majd kerülni a belvárost.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás