Döbbenetes irányba tartanak a labdarúgó-csapatok

Megosztás

Ahogy az várható volt, elkezdődött egy olyan folyamat a labdarúgásban, amelynek még nem igazán látni a végét, hiszen a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások végét sem igazán lehet megjósolni. Ez a folyamat pedig nem más, mint a fociklubok csődközeli helyzetbe kerülése és egyes csapatok esetleges megszűnése a koronavírus-járvány miatti megszorítások és bevételkiesések okán. Legújabb hírként az NB II-es futballbajnokságban ötödik helyen álló, egykori élvonalbeli Siófok csapata került a csőd közelébe, miután a tulajdonos által javasolt bércsökkentési ajánlatot nem fogadták el a klub labdarúgói.

Forrás: wikipedia.hu

A tulajdonos szerint egyáltalán nem volt esély a megegyezésre, a labdarúgók nem értették meg, hogy előbb vagy utóbb amúgy sem fognak majd fizetést kapni, tehát ha belemennek a fizetéscsökkenésbe, akkor van reményük a megmaradó jövedelemre. Ahogy György Tamás elmondta, egy bizonyos keretből képes most a klub gazdálkodni, amiből nem sokáig tudják finanszírozni a jelenlegi fizetéseket, ergó ha nem lesz megegyezés, a Siófok lehúzza a rolót.

Forrás: index.hu

Valószínűleg egyébként előbb-utóbb a siófoki focisták is bele fognak menni a fizetések csökkentésbe, ugyanis hasonló egyezkedések után végül a Nyíregyháza, a Győr, a Gyirmót és a Dorog esetén sikerült a bérek csökkentéséről megállapodni a kluboknak és a labdarúgóknak.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás