Derítsük ki egy egyszerű módszerrel a titkos tehetségünket!

Megosztás

Alapvetően minden ember tehetséges valamiben és ez nem csak egy általános mondás, hanem tényleg van benne igazság. Sajnálatos módon azonban sokak, sőt talán legtöbbünk számára soha nem derül ki, hogy mi lett volna ez a valami, hiszen az oktatási rendszer, saját döntéseink, élethelyzeteink más irányokba sodornak minket. Mindenesetre ha most, gyermekkorunk után sok évvel szeretnénk megtudni, mi a mi tehetségünk és akár még változtassunk is életünk kerekének forgásán, akkor van erre egy nagyon jó módszer.

Forrás: femcafe.hu

A legfontosabb, hogy vonuljunk félre, egy csendes helyre és próbáljunk visszagondolni gyermekkorunkra, gyermekként milyen álmaink voltak, miket rajzolgattunk, miben jöttek oda hozzánk kis barátaink segítséget kérni – ha pedig bármi eszünkbe is jutna, azonnal írjuk le, hogy elkezdődhessen egy ilyen kutatás felépítése.

Forrás: femcafe.hu

Tegyük fel, hogy sikerrel írtunk le néhány gondolatot gyermekkori vágyainkból. Ezeket a gondolatokat most fel kell osztanunk két csoportra, az egyik oldalon legyenek azok, amelyeket nem lehet megvásárolni (pl. család, szerelem), a másikon pedig azok, amelyekhez csak munka és pénz szükséges (egy új tanfolyam, egy új lakás stb.).

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás