Az allergiás tüneteket ne keverjük össze a koronavírussal! Íme a különbségek!

Megosztás

Napjaink koronavírus-járványtól sújtott időszakában nagyon nehéz dolga van a hipochondereknek, hiszen a koronavírus tünetei könnyedén összekeverhetőek (legalábbis a kezdeti szakaszban) más légúti megbetegedések vagy éppen az allergia tüneteivel. Az allergia leggyakrabban szénanátha formájában jelentkezik, ami annyit jelent, hogy belélegzünk valamilyen allergént és azzal szemben komoly érzékenységi reakció lép fel a testünkben – ez a túlérzékenység megnyilvánulhat könnyezés, szemviszketés, orrviszketés, tüsszentések vagy éppen köhögőrohamok formájában is.

Forrás: femcafe.hu

Általában növények pollenjei okozzák ezeket a reakciókat, tehát nagyon kell figyelnünk az allergianaptárakat, a pollenekre vonatkozó előrejelzéseket, hogy meg tudjuk magunkat védeni. Tavasszal főleg a virágzó fák okozzák a gondot és augusztusban jön el a parlagfű ideje, ami Magyarországon talán a legtöbb embert érinti. Ne felejtsük azonban el, hogy vannak egész évben panaszokat okozó pollenek és nem csak növényektől származhatnak ilyen allergén anyagok, de a poratka, állatok és ételek is okozhatnak allergiát, bár ezek esetében időnként teljesen mások a panaszok is.

Forrás: femcafe.hu

Egyértelműen meg tudjuk különböztetni a koronavírus-fertőzést az allergiától a viszketés, tüsszögés vagy éppen köhögés megjelenésével, hiszen ezek csak a koronavírus-fertőzések 5%-ában alakulnak ki, ráadásul az allergiára egyáltalán nem jellemző az a hirtelen szag- és ízvesztés, ami a COVID-19-et nagyjából azonnal jellemzi. És a legfontosabb, amit egyébként az utcákon és repülőtereken is láthattunk mérések formájában, az allergia esetén nincs hőemelkedés és magas láz sem, míg a koronavírus esetek egy részében biztosan van ilyen tünet.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás