A Twitter nem adja át a követőket az új amerikai elnöknek

Megosztás

2016-ban, amikor Donald Trump került hatalomra, megkapta az előző amerikai elnök, Barack Obama követőit a Twitteren. Most, 4 évvel később, amikor egy hónapon belül Joe Biden foglalja majd el az elnöki széket (amelyet Trump még mindig nem ismert és fogadott el!), a Twitter úgy döntött, hogy nem adja át a volt elnök követőit.

Trump Twitter
Egészen hírhedtté tette Donald Trumpot a folyamatos Twitter használat, ahol mindenféle médium közbevetése helyett személyesen tudott megosztani szó szerint mindenféle tartalmat.
Forrás: marketwatch.com

Joe Biden csapata küzdött ugyan az intézkedés ellen, de az egyik legfontosabb közösségi média vezetője, Rob Flaherty leszögezte, hogy „egyértelmű döntésről” van szó. A lépést sokan kritizálják, hiszen Trumphoz képest több millió követős “hátrányból” indul az új elnök. A két szóban forgó Twitter fiók a @POTUS [President of the United States] és a @WhiteHouse [Fehér ház].

Azonban azok, akik jelenleg követik az elnöki fiókokat (@POTUS és a @FLOTUS [First Lady]), azok értesítést kapnak a változásról, így dönthetnek, hogy továbbra is szeretnék-e követni ezeket a fiókokat.

Joe Biden, a következő amerikai elnök
Joe Biden, a következő amerikai elnök
Forrás: politico.com

Joe Biden személyes fiókjának, a @JoeBiden-nek egyébként 21,7 millió követője van, és ez a lépés ezt a fiókot természetesen nem fogja érinteni. Trump elnök híres arról, hogy szenvedélyesen használja elnöklése alatt a Twitter-fiókját, mind személyes, mind szakmai posztokkal, hogy a választókkal kapcsolatba lépjen. A Fehér Házban töltött 4 éve alatt több mint 20 000 alkalommal tweetelt. Ez azt jelenti, hogy naponta átlagosan (!) több mint 12 posztot tett ki a Twitterre. Volt olyan nap, hogy 200-at (!), tehát a nap 24 órájában 8 percenként egyet…


Megosztás