A húsvéti időszakban sem kell nagy bevásárlásokra számítani

Megosztás

Nemrégiben azt jelentette be a magyar Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára, hogy az elmúlt évekhez képest jelentősen lecsökkentek a húsvéti vásárlások, a korábban megszokott csúcsokhoz képest most messze elmaradnak a költések a korábban tapasztaltakhoz képest. Vámos Gyögy főtitkár elmondása szerint korábban januárhoz-februárhoz képest 50-60 milliárd forinttal is megnőtt az élelmiszerboltokban a forgalom húsvét környékén, de ez most teljesen megváltozott a másfél hónapja fennálló járványhelyzet miatt.

Forrás: origo.hu

És ez a másfél hónap is nagyon érdekes alakult a szövetség szerint, ugyanis néhány bejelentés környékén nagyon megugrott a forgalom, majd utána jelentősen a megszokott szint alá csökkent, most is ilyen átlag alatti költekezés jellemzi a magyar vásárlókat. Vámos elmondása szerint a vásárlók most is vásárolnak húsvéti termékeket, de rendkívül megfontoltan, egyrészt nagy valószínűséggel a korábbi felvásárlási rohamok érzékenyen érintették a pénztárcákat, másrészt az emberek többsége azért igyekszik odafigyelni az érintkezések minimalizálására és vagy rendel vagy egyszerre megvásárol mindent hetekre előre.

Forrás: portfolio.hu

Ettől függetlenül a várakozások szerint csütörtökön és szombaton azért meg fog ugrani a bevásárlások száma és összege a boltokban, főleg, hogy egy korábban mindig nagyon népszerű időszakról, egy négynapos hosszú hétvégéről van szó.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás