8 nagyszerű ötlet a WC hatékony tisztításához

Megosztás

Alapvetően sokan poénkodni szoktak vele, de akárhogy is, WC-t szinte mindenkinek pucolnia kell. Valaki megengedheti magának, hogy legyen egy bejáró takarítónője vagy éppen valaki más intézi a családból, de ez a kevésbé gyakori. És nem elég, hogy WC-t pucolni nem annyira kellemes dolog, még nehéz is, ugyanis sok szennyeződést és különféle lerakódásokat nehéz eltávolítani. Ilyenkor jönnek jól azok a házi javaslatok, amelyek a tapasztalatok szerint be szoktak válni. Ezekből szemezgetünk és nézünk meg nyolcat!

WC-bomba
Forrás: thespruce.com

1) Talán városi legendának tűnik, de nagyon sokan esküsznek arra, hogy a Coca Cola nagyon jól tisztítja a WC-t. Egy egész doboz kólát kell önteni a csészébe, majd várni kell egy órát, hogy a kólában lévő savak megtegyék a hatásukat. Ezután már csak kicsit súrolni kell.

2) A habkő is egy olyan tisztítási módszer, ami némiképp hihetetlennek tűnik. Először mindenképpen áztassuk be a habkövet meleg vízbe, így el tudjuk kerülni, hogy esetleg megkarcoljuk a csészét.

3) Bizony, az ecetre is sokan eszküsznek. Nem elég ugyanis, hogy nagyon jó takarítószer, de biztonságosabb és kevésbé mérgező, mint más tiszítószerek. Gyakori praktika, hogy az ecetbe áztatott WC-papírt vagy zsebkendőt egész éjjel a folton hagyják.

Ecet
Forrás: thespruce.com

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás