7 ősszel is ültethetü zöldség a kiskertünkbe!

Megosztás

Onion
Forrás: financialexpress.com

Az ősz és a tél nem igazán az ültetésről szokott szólni a kiskertben, de nem kell lemondanunk a kertészkedés élményéről ilyenkor sem, hiszen van rengeteg olyan zöldség, amelyeket ősszel is elültethetünk, kiülthetünk a kertünkbe. A következőkben megnézünk hét ilyet!

1) Ősszel ültethetünk hagymát és medvehagymát is, hiszen ezeknek nagyon hosszú a szezonjuk, úgyhogy amit most ültetünk el, azt lehet, hogy majd csak jövő nyáron fogjuk szüretelni. Van néhány különösen télálló és ősszel ültethető fajta, kísérletezzünk bátran!

2) Ha már hagyma, a fokhagyma is tökéletes az őszi ültetéshez, és hasonlóan a hagymához, a fokhagyma is várhatóan csak jövő év közepén lesz szüretelhető. Fontos természetesen, hogy a megfelelő fajtákat válasszuk ki, mert vannak olyanok, amelyek nem igazán bírják a késői ültetést.

Spárga
Forrás: simplyrecipes.com

3) És még mindig maradhatunk a hagymáknál – az újhagyma is tökéletes választás, amit ősszel elültetünk, azt a tél végén, a tavasz elején már ehetjük is! Ráadásul az újhagyma nagyon gyorsan nő, így szinte akár egész évben szüretelhetjük.

4) A spenót is tökéletes választás őszi kertészkedéshez, hiszen amit most elültetünk az ősz elején, abból már zsenge leveleket szedhetünk a tél közepén és ha szépen gondozzuk, akkor egészen nyárig ehetünk belőle. Vigyázzunk, nem szabad hagynunk virágozni!

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás