Szitakötő kert a szúnyogok ellen!

Megosztás

Korábban gyógynövények kapcsán már volt róla szó, hogy sok esetben az emberek megpróbálnak mindent elintézni vegyszerekkel, gyógyszerekkel, miközben a természet lehet, hogy már régóta felkínálta a megoldást az adott helyzetre.

Ez egy kifejlett szúnyog
Forrás: wikipedia.hu

Nincs ez másként a szúnyogok esetén sem, amelyeknek megjelenése évről-évre komoly problémát okoz Magyarországon és az emberek többsége mindenféle szerekkel és anyagokkal próbál velük leszámolni, miközben a természet már megépítette a tökéletes fegyvert. A tökéletes fegyver pedig nem más, mint a szitakötő, amely imádja fogyasztani a szúnyogokat és lárváikat is, tehát ha sikerül a kertünkbe csábítanunk a szitakötőket, biztos nem lesz gondunk a szúnyogokkal.

Kifejlett szitakötő
Forrás: wikipedia.hu

A legfontosabb, hogy rengeteg fánk és növényünk legyen, mert a fiatal szitakötők szeretnek elrejtőzni, a kifejlett példányok pedig szeretnek lepkékre, darazsakra vadászni, ergó mindenképpen sok virágzó növényre van szükségünk. És ami még nagyon fontos, hogy legalább egy aprócskra tavacskára szükségünk lesz a kertünk végében, mert a szitakötők a vízben párosodnak és oda is rakják petéiket.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás