Kezdőlap Háztartás Hogyan találj könnyen és ingyen raklapokat ezzel a technikával

Hogyan találj könnyen és ingyen raklapokat ezzel a technikával

Megosztás

Már ezen az oldalon is mutattunk már be többször olyan projekteket, amelyekhez elengedhetetlen volt a raklapok használata. Raklapokból ugyanis nagyjából bármit elkészíthetünk, padokat, szekrényeket, ágyakat, épületeket. Sokan azonban ezen projektek kapcsán felteszik a kérdést, hogy mégis egy, a faiparban kevésbé járatos személy honnan tud raklapokat szerezni ingyen vagy minimális összegért?

Ingyen elvihető raklapok
Forrás: myhomedecor.com

Alapvetően tömegével nehezen találunk egy helyen ingyen elvihető raklapokat, de ha figyelünk, akkor rengeteg olyan magánszemélyt vagy éppen vállalkozást találunk, aki szívesen megszabadulni 1-2 raklaptól. És pont az a lényeg, hogy az ilyen helyzetekre kell rárepülnünk, hiszen egy nagy gyár valószínűleg ugyan ezres darabszámban használja a raklapokat, de az ilyen cégeknek meg is van a módszerük arra, hogy akár pénzért megszabaduljanak a raklapjaiktól egy külsős partner segítségével.

Ez egy szimpla raklap
Forrás: obi.hu

Egy kisebb bolt vagy egy magánszemély valószínűleg nem igazán tudja mit kezdjen a felesleges raklapokkal, költeni nem igazán akarnak rá vagy egyszerűen nincs opciójuk a hulladék kezelésére és ezért szétbontás után szimplán a kukában végzik a fadarabok. Tehát bátran kérdezzünk rá egy-egy boltban, építkezésnél, zöldségesnél, hogy nincs-e esetleg olyan raklapjuk, amikre már nincs szükségük, higgyük el ötből négy alkalommal pozitív fogadtatással találkozunk. És kérdezni mindenképpen kérdezzünk, mivel a raklapoknak van értékük, tehát egy ajtó mellé támasztott raklap lehet, hogy még kell valakinek és nem biztos, hogy szemét.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás