Egy férfi vásárolt néhány raklapot: nem hiszed el, hogy mit épített belőle

Megosztás

A feleségem és én pár éve költöztünk az új helyünkre. Tudtuk, hogy szükségünk lesz egy fűnyíróra, hogy lépést tudjunk tartani a nagyobb kerttel. Idővel realizáltuk, hogy a két autós garázs felét kerti felszerelések teszik ki. Mindig is szerettünk volna egy tárolót, de olyan, ami elég nagy lenne a fűnyíró tárolásához és elég magas, hogy be ne verjem fejemet nevetségesen drága volt. Több mint 600 000 Ft.  egy 10×10 méter a helyi háztartási boltokban.

Elhatároztuk, hogy építünk egy tárolót, bár az alacsony kategóriás építőanyagok is kiteszik a fészer árát. Néhány hónappal ezelőtt már készítettünk polcokat és apróbb bútordarabokat raklapokból. Vacilláltunk, mi lenne, ha raklapokat használnánk építőanyagként. Aztán egy nap nagy mázlink volt. A helyi nyomda időnként összegyűjti a járdaszélre a felesleges raklapjait, így bárki elviheti őket. Véletlenszerűen arra vezettem és 5 hatalmas raklapot fedeztünk fel. Mindegyik kb. 4 és 6 láb magas volt. Épp most találtuk meg a fészerünket. Legalább is a nagy részét.

Először kiegyenlítettem 10 négyzetméternyi területet a földbe ásott cementtömbök segítségével. Kezdésnek kialakítottam a négyzet alapot. Miután előkészítettem az alapot az első két 4’x6’-os faraklapot a 10’ 2×4-es érintkezőkhöz kapcsolom 3 csavarral. Ezek lesznek az épület sarkai. A raklap falait egymáshoz erősítettem négyzetformát alakítva, majd 5/8-as fúróval átfúrtam őket. Miután kimértem és levágtam a felesleget összecsavaroztam a raklapok alsó, középső, majd felső részét az anyacsavar és az alátét segítségével. Ez talán drasztikusnak tűnhet, de inkább biztosra mentem, hogy stabil legyen.


Megosztás