Hogyan találj könnyen és ingyen raklapokat ezzel a technikával

Megosztás


Fa raklapokat használnak sok famegmunkálási projektben, például cserepes padoknál, szekrényeknél, boros szekrényeknél és könyvszekrényeknél. Az oka egyszerű: könnyen beszerezhető és jól hasznosíthatjuk különböző projektekben, hogy valami egyedit alkossunk.
Nézd meg az alábbi három raklap tervet, hogy magad is lásd a lehetőségeket.

De honnan szerezhetsz ingyen fa raklapokat? Létezik üzlet, ahová ellátogatva odaadják nekünk kéz alól? Valószínűleg egy üzlet sincs berendezkedve arra, hogy ingyen faraklapokat osztogasson, de számtalan üzlet, esetleg magán személy szívesen megszabadulna tőlük, mert már nem használják.

Itt van pár tipp és trükk, amire érdemes emlékezni, ha fa raklapot keresünk ingyen.
Számos tippet alkalmazhatunk, ha ingyen fűrészárut szeretnénk.

Minél kisebb az üzlet annál jobb
A nagyvállalatok temérdek árucikket rendelnek és a szállítmány nagy része a fa raklapokra érkezik. Bár jó lehetőségnek tűnik megragadni az alkalmat és elcsenni egy pár vagy több fa raklapot a barkácsoló projekthez, de valójában ez nem a legjobb megoldás.

Nagyobb vállalatoknak már valószínűleg megvan a saját módszerük arra, hogyan szabadulhatnak meg a nem kívánt raklapoktól. Egy külső cég valószínűleg rendszeresen összegyűjti és megszabadítja a vállalatot a hulladéktól.

Jobb alternatíva keresni egy kisebb üzletet. Feltételezhetően spórolás miatt nem költenek külön a hulladékok elszállítására, vagy csak nincs idejük, esetleg más opciójuk a hulladékok kezelésére. A raklapok így feltételezhetően a kukájukba fogja végezni.

Számos üzlet használhat raklapokat beleértve a vasáru boltokat, kis kertüzleteket, lakberendező boltok, újságvállalatokat, kisállat kereskedéseket, zöldségeseket és hasonlók.

Szintén jó lehetőség megállapodni az építkezésen részt vevő munkásokkal/menedzserekkel és lecsapni az ingyenes fa raklapokra. Nem kerül különösebb erőfeszítésbe és egyszerű, mint az egyszer egy.

Megjegyzés: Tartsd észben, hogy a falnak támasztott raklapokat, de még a szeméttartály mellett lévőket sem ajánlatos szabadon elvinni. Fontos először megkérdezni, csak a biztonság kedvéért.

Légy te magad a beszerző
Ha egy kis vállalat meg szeretne szabadulni a raklapjaitól és neked pont szükséged van néhányra, akkor nyert ügyed van: szerezz ingyen raklapokat, míg megszabadítod a céget a szemetétől. Legyél te a személyes szemétszállító, amire szükségük van.

Ha ismersz a közelben vállalatokat, akik rendszeresen kidobják a raklapjukat, egyszerűen kérdezd meg őket, hogy át tudod e venni a rakományt. Ha már fizetnek valakinek, hogy elvigye, még mindig felajánlhatod szolgáltatásaidat ingyen, mert szeretnél belőlük barkácsolni valamit. Kimaradt alapanyagokat továbbadhatod valaki másnak, akinek szüksége van rá, vagy esetleg elviheted a szeméttelepre.

Az efféle kapcsolatok idővel átalakulhatnak. A későbbiekben lehet, felveszik veled a kapcsolatot, ha további hulladékoktól szeretnének megszabadulni. Talán több alapanyagot is tudsz majd hasznosítani az otthoni barkácsolásaid során.

Keresd, fel a forgalmazó központot
Ha a raklapokat fogadó vállalat nem adja át őket, akkor megpróbálhatsz kapcsolatba lépni a forgalmazó központtal, amelyik a raklapokat szállítja.

Lehet, hogy több raklapjuk is van melyek nem kompatibilisek a gépekkel, enyhén hibásak, vagy nem felel meg az előírt szabványoknak. Csak kérdezd meg tőlük, hogy félre tudják e tenni neked, hogy te elvihesd őket.

Használd az internetet
Ingyenes faraklapok hozzájutásához jó módszer, ha kapcsolatba kerülsz olyan egyénekkel, akik szintén raklapokat keresnek (és össze tudtok dolgozni) vagy akiknek feleslegük van, amiket el tudsz tőlük vinni.

Kezdésnek kiváló, ha hirdetést helyezel el különböző web helyeken, mint például a Craigslist. Itt reklámozhatsz bármit, amitől meg szeretnél szabadulni, mindaddig, míg valaki olcsó vagy ingyenes raklapokat biztosít neked. Facebook és más közösségi média felületek szintén hasznosak lehetnek, mint például a Freebie weboldal.

1001 Pallets weboldalon van egy apróhirdetés részleg, amely lehetővé teszi számodra, hogy ingyenes raklapokat keress a környékeden.

Gondold át alaposan, ha tiszta üzletet akarsz kötni. Ha van felesleges termésköved, felhasználatlan faanyagod, kerti vetőmagod vagy lényegében bármi, amire valaki másnak szüksége lehet. Okosan kell tudnod üzletet kötni, hogy a végén megkaphasd a raklapodat.

Máskülönben valaki csak túl akar adni a felesleges raklapján. Ebben az esetben elviheted és felhasználhatod a legjobb belátásod szerint.

Keress pénzt azzal, hogy eladod a kimaradt raklapokat
Míg keresel pár fa raklapot az otthoni barkácsolásodhoz, fontold meg, hogy többet is beszerezhetnél. Itt van pár tipp arról, hogyan keress pénzt a raklapok újraeladásából.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

 

 

 

Köszönjük szépen!


Megosztás