Természetes tippek a hangyák elüldözésére

Megosztás

Hangyák egy tenyéren
Forrás: consejosytrucos.com

A nyár tipikusan az az évszak, amikor rendkívül sokan küszködnek a különféle élőlényekkel a házuk, lakásuk környékén, darazsak vagy éppen hangyák nehezítik életünket. És ha már hangyák, nincs rosszabb dolog annál, mint amikor az ember reggel álmosan kiballag a konyhába és azt tapasztalja, hogy tömegével vonulnak balról-jobbra a kis rovarok. Nagyon gyorsan képesek elszaporodni bárhol és bár szívünk szerint azonnal kemény mérgeket tennénk ki a pultra, nem igazán tehetünk ki életveszélyes anyagokat a konyhába (és a hangyák még csípni is nagyon tudnak, erről itt írtunk!). Mindenesetre vannak természetes módszerek is a hangyák elüldözésére, ezek közül mutatunk meg néhányat!

1) A legfontosabb, hogy elimináljuk a forrásokat, amelyek vonzzák a hangyákat! A szemetesbe időnként tegyünk egy kis szódabikarbónát, ha pedig nem akarunk ezzel foglalkozni, akkor áztassunk be egy vattacsomót étolajba és azt tegyük a szemetes aljára, a szemeteszsák alá.

Hangyák egy ágon
Forrás: hormigas.top

2) A hangyák kifejezetten utálják a fahéj illatát, de ha simán egy kis fahéjport teszünk ki a sarokba, az nem segít. Adjunk fél kanál fahéjolajat egy nagy pohár vízhez, majd ebbe áztassunk be vattagolyókat és azokkal aztán kenjük végig az útvonalakat, ahol a hangyákat mozogni látjuk. Ezt semmiképp ne hagyjuk abba addig, amíg el nem tűnnek a hangyák. Nagyobb résekbe tömhetünk is egész fahéjat.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás