A tökéletes ablaktisztítás 10 titka!

Megosztás

Forrás: bobvila.com

Az ablaktisztítás alapvetően nagyon egyszerű feladatnak tűnik, pedig valójában kevesen tudják jól csinálni, hiszen rengeteg türelmet és megfelelő eszközöket kíván, ráadásul alapvető trükköket jól kell ismerni. A következőkben 10 olyan tippet mutatunk be, amelyek nagyon hasznosak az ablakaink megfelelő megtisztításához.

1) Próbáljunk felhősebb, borúsabb napon dolgozni, ugyanis az erős napsütés gyorsan kiszárítja a rongyunkat és sokkal gyorsabban felszárítja a tisztítószerünket is, amitől persze foltos lesz az egész. Ilyenkor ráadásul kevésbé csillog az üveg és gyorsabban megtaláljuk a foltokat is.

Forrás: bobvila.com

2) Mindig a keret megtisztításával kezdjünk, mert rengeteg piszok van az üveg és a keret találkozásánál, ami akaratlanul is az üvegre kerülhet. A beragadt piszok eltávolításához használhatunk fogkefét is szódabikarbónával.

3) Nem érdemes nagyon drága tiszítószerekre költeni, ugyanis vízzel és egy kis szappannal tökéletes tisztítószert állíthatunk elő mi magunk is, ráadásul ezek nem is hagynak maguk után lerakódásokat.

4) Sokan a papírra esküsznek, hogy letörölgessenek, de szakértők szerint nem annyira ajánlatos papírt használni, mert apró szemcséket és foltokat is hagyhat maga után, ha papírral törölgetjük le a tisztítószert, vízet.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás