7 növény, ami nagyon jó szúnyogriasztó hatással bír!

Megosztás

Forrás: goodhousekeeping.com

Hiába mondják szakemberek, hogy minden élőlény fontos szerepet tölt be az élővilágban és tudjuk ezt a szúnyogkról is (nagyon fontos táplálékai például a fecskéknek), mégis elég nehéz elviselni őket egy nyári esetén a teraszon/erkélyen üldögélve. Használhatunk mindenféle kémiai anyagokat ellenük, de a legfontosabb, hogy tegyünk meg néhány óvintézkedést – mindenféle pangó vizet távolítsunk el a környezetünkből, hogy ne legyen esélyük lerakni a petéiket, illetve mindig legyen levágva a fű. És ami a legfontosabb, telepíthetünk olyan növényeket is, amelyek illatukkal komoly szúnyogriasztónak számítanak. Ezekből nézünk most meg hetet!

1) A citromfű már nevéből adódóan hordoz bizonyos kellemes citromos illatot és van jó pár egészséges tulajdonsága is. Emellett igazán jó a szúnyogok távoltartásában is, gyorsan nő, szóval tökéletes választás a célra.

Forrás: goodhousekeeping.com

2) Az illatos macskamente nevű növény nem csak a szúnyogok, de alapvetően az összes rovar ellen nagyon hasznos. Egy hátránya van, hogy a macskák számára csábító az illat.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás