6 nagyszerű, otthon is elkészíthető hangszerötlet gyerekeknek

Megosztás

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások okán nagyon sok gyerek kényszerült bezártságra otthonába vagy akár a nagyszülőknél kell megoldani a felügyeletét heteken keresztül. És egy kisgyermek esetén nem egyszerű lekötni mindig a figyelmet, fenntartani a nyugodt érdeklődést és megelőzni a vadulást, a hisztit. Ebben segíthet a zene és a zenélés, de ha nincs esetleg pénzünk, lehetőségünk hangszereket vásárolni, akkor akár magunk is készíthetünk hangszereket néhány egyszerű, kidobásra ítélt tárgyból.

Hangszer
Forrás: redtri.com

Meglepő módon nem szimplán csak dobozokat kell itt elképzelnünk, amit lehet ütögetni. Akár még a képen látható gitárt is elkészíthetjük néhány kartonpapír segítségével. Egyszerűen vágjuk a kartonokat formára majd ragasszuk őket össze. Ezután már csak valamilyen rugalmas anyag kell a húrnak és indulhat is a vadulás.

Hangszer
Forrás: redtri.com

De ugyanígy kartonpapírból elkészíthetjük a második képen látható kis kézidobokat is. Ehhez sem kell más, csak néhány papír, ragasztó és néhány kemény golyó. Kb. 10 perc alatt el lehet egyet készíteni.

Hangszer
Forrás: redtri.com

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás