5 tipp, ha gyorsítani akarjuk a laptopunkat

Megosztás

Két típusú merevlemez
Forrás: freedom251.com

A legtöbb számítógéphasználó tényleg csak használja számítógépét, laptopját, nem igazán foglalkoznak a karbantartással, tisztítással stb. És ez egyáltalán nem csak a külső törölgetést vagy éppen megfelelő helyen tárolást jelenti, hanem az operációs rendszerrel, a szoftverekkel, tárhellyel is foglalkozni kell, ha azt akarjuk, hogy sokáig kiszolgáljon minket az adott eszköz. Mert ha nem így teszünk, akkor előbb-utóbb fura jelenségek fognak előfordulni, belassul, lefagy az operációs rendszer. A következőkben megnézünk 5 okot, ami kiválthatja a számítógép lassulását.

1) A legjobb dolog, amit tehetünk egy nagy sebességgel pörgő merevlemezes laptoppal, ha átállunk SSD-re. Így már nem lesz szükség fizikailag is azonosítani az adatot egy pörgő lemezen, ergó a gép is sokkal gyorsabb lesz. Nem is nagy összegbe kerül egy ilyen átállás, de utána úgy fogjuk érezni, mintha teljesen új gépet vásároltunk volna.

HDD vs. SSD
Forrás: medium.com

2) Szintén lassú lesz a laptopunk, ha nagyon tele van, sok fájlunk és telepített applikációnk van. Gondoljunk bele, így egyre nehezebb lesz megtalálni az általunk “igényelt” adatokat, ettől pedig egyre rosszabb lesz a sebesség is. Így pedig mi is elég frusztráltak leszünk. A legjobb, amit tehetünk, ha időnként végignézzük a winchestert és letöröljük a nem szükséges adatokat.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás