5 jótanács, ha cicánk lesz otthon

Megosztás

Macska
Forrás: battersea.org

Amint eldöntöttük, hogy befogadunk egy cicát egy menhelyről vagy magunkhoz veszünk egy kiscicust valakitől, akkor ne felejtsük el, hogy ezek nem aprócska kis játékok, amelyeket szimplán csak félretehetünk a sarokba, ha meguntuk őket. Vannak igényeik, saját személyiségük és mindig igénylik a figyelmet. Ha még soha nem volt macskánk otthon, akkor a következőkben megpróbálunk segíteni 5 jótanáccsal, hogy készüljünk fel az új családtag érkezésére.

1) Ha még sosem volt tehát cicánk, akkor lélekben fel kell készülnünk az ezzel járó felelősségre. Ez különösen a gyermekek esetén van így. Mert a cicák, főleg a kisebbek, nagyon igénylik a társaságot, a figyelmet és a gondoskodást. Ezzel párhuzamosan pedig szabályokat is tanítanunk kell a kis állatoknak, hogy mik a mi elvárásaink otthonunkban. Ne felejtsünk el szólni gyermekeinknek, hogy a cicákkal kedvesen és gyengéden kell bánniuk különben előfordulhatnak balesetek.

Macska
Forrás: businessinsider.com

2) Mindenképpen keressünk egy jó állatorvost, mert a cicákat időnként be kell oltani, féregteleníteni is kell őket és így tovább. Bátran kérdezősködjünk a barátaink körében, hiszen rendkívül sok embernek van cicája, úgyhogy biztos kapni fogunk egy jó ajánlást.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás