Hogy varázsoljunk otthonunkból nyugalom szigetét? 10 jótanács!

Megosztás

Relaxáció otthonunkban
Forrás: freshome.com

Napjaink feszült és aggodalmakkal teli napjaiban nehéz biztos, megnyugtató pontot találni életünkben, de az egyik nagy esélyünk, ha otthonunkból varázsolunk egy igazi meditációs, relaxációs barlangot. Pont ilyen okokból lett a zen annyira népszerű a lakberendezésben és a mindennapi életben is, hiszen a megnyugtató otthon tökéletes bázis a nehéz napokhoz.

Japánul a zen meditációt jelent, a lakberendezésben pedig egyet jelent az egyensúllyal, harmóniával és relaxációval. És mindössze 10 lépés megtételével mi is zen otthont varázsolhatunk magunknak rövid idő alatt. Lássuk, melyek ezek!

Fontosak a színek
Forrás: freshome.com

1) A zen a teljesen természetes színekről szól, az enyhe, halvány árnyalatokról valamint a színek közötti harmóniáról. Minden helyiségbe válasszunk egy domináns színt és ehhez alakítsuk a többi bútor színét is.

2) A padló mindig olyan színű vagy anyagú legyen, hogy kényelmes legyen rajta járni és a színe is nyugalmat árasszon. Ha szőnyeget használunk, akkor a szőnyeg színe menjen a padló és a helyiség többi színéhez is.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás