6 szuper tipp a darazsak elűzéséhez

Megosztás

Szegfűszegolaj
Forrás: goodhousekeeping.com

Itt a nyár, ilyenkor azért elég sok embernek okoznak fejtörést és bosszúságot a darazsak, amelyek beköltöznek a házak, padlások, garázsok réseibe, deszkák között tátongó hézagaiba. Alapvetően egyébként a darazsak rovarokkal táplálják lárváikat, tehát még hasznosak is kertünk számára, viszont agresszivitásuk vagy éppen a csípésük okozta lehetséges allergiás reakció miatt nem igazán szeretik sokan a ház környékén őket. Ha nagyon betelepültek már, akkor általában célszerű szakemberhez fordulni, de ha még nem jutottunk el ide, akkor tehetünk érte, hogy elkerüljék otthonunkat. Jöjjön most hat darázsriasztó tipp!

Szappanos víz
Forrás: goodhousekeeping.com

1) Kutatók tanulmányai szerint a darazsakat nagymértékben taszítja egy, muskátliból, szegfűszegből és citromfűből készült olajmix, amelyet utána egy kézi permetezővel szét tudunk permetezni a lakásunk körül, az eresz alatt és így tovább, ezzel tapasztalatok szerint biztosíthatjuk, hogy elkerüljék a nekik megfelelő eldugott kis zugokat.

2) A kisebb fészkeket durva szerek nélkül is ki tudjuk füstölni, mindössze szappanos vízzel kell jól bepermetezni őket, mert ettől eldugulnak a fészekben lévő levegőt áteresztő pórusok és meghalnak a darazsak szinte azonnal.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás