Szitakötő-kert – a tökéletes megoldás szúnyogok ellen!

Megosztás

Jó ha tudjuk, hogy sok esetben nem mindig érdemes vegyi anyagokhoz vagy vegyszerekhez nyúlni, ha kertünk vagy testünk egészségéről van szó, a gyógynövények szinte mindenre megoldást kínálnak.

Így van ez például a a szúnyogok esetén is, amelyek egy nyári estén komolyan megkeserítik életünket a kertben. Ilyenkor mindig várjuk a szúnyogirtást vagy magunk próbáljuk mindenféle permetekkel megoldani a helyzetet, pedig a természet már megalkotta a tökéletes megoldást, a szitakötőt, amely imádja pusztítani a szúnyogokat és lárváikat is, azaz ha be tudjuk csábítani őket kertünkbe, már meg is oldódott a szúnyogprobléma.

Ez egy kifejlett szúnyog
Forrás: wikipedia.hu

A szitakötőknek nagyon fontos, hogy sok növény és fa legyen a kertünkben, mert a fiatal egyedek nagyon szeretnek bújkálni, a kifejlett egyedek pedig nagyon szeretnek vadászni mondjuk lepkékre, lepkék meg csak úgy jönnek hozzánk, ha sok virágzó növényünk van.

Kifejlett szitakötő
Forrás: wikipedia.hu

De ennél is van egy fontosabb elvárás, mindenképpen legyen egy apró vízforrásunk, tavunk is, mert a szitakötők csak vízben képesek párosodni és petéket rakni.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás