8 dolog, amit mindenképp tegyünk meg a számítógépünkön

Megosztás

Számítógép
Forrás: laptopmag.com

Az okostelefonokat, számítógépeket ugyanúgy karban kell tartani, mint az egészségünket vagy éppen az autónkat. Nagyon sokan ezzel nem foglalkozunk, vagy éppen hihetetlen amatőr hibákat követünk el a használat során. Ebben a posztban néhány olyan dolgot fogunk bemutatni, amelyeket mindenképpen meg kell tennünk a számítógépünkön, ha okos felhasználók akarunk lenni.

1) Mindig hagyjuk lefutni az automatikus frissítéseket és ezek legyenek is bekapcsolva! Hiszen ha nem így teszünk, akkor egyre több és több biztonsági rés és hiba marad a rendszerünkben, ezzel pedig instabillá válik az egész gép.

Számítógép
Forrás: techuncode.com

2) A számítógépek egy idő után porosakká, piszkosakká válnak. Ezt nem szabad hagynunk, ugyanis ez felgyorsítja a gép leamortizálódását. Takarítsuk rendszeresen, például egy levegőt fúvó tisztítóval.

3) Mindenképpen legyen biztonsági mentésünk az adatainkról! Elsőre lehet, hogy időveszteségnek tűnik időnként másolatokat készíteni, de ha egyszer beleszaladunk egy problémába, akkor nagyon jól fog jönni egy mentés.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás