7 tipp, hogy tudunk takarékosan bánni az élelmiszerekkel

Megosztás

Forrás: fao.org

Valljuk be őszintén, sokunkkal megesett már, hogy hétvégén jól bevásároltunk, hogy majd jövő héten megvan az ételünk minden napra, aztán a következő hétvégén meg egy jelentős adagot kidobunk a kukába, mert megmaradt vagy megromlott? Hát ezzel senki nincs egyedül, például az Egyesült Államokban az összes étel harmada a kukában végzi. És azt figyelembe véve, hogy minden egyes nap van vagy 1 milliárd éhező ember a világon és hogy mennyi energiát és erőforrást emészt fel ennyi étel előállítása, ez roppantul szomorú. De egy kis odafigyeléssel ezen változtathatunk! Jöjjön most 7 jótanács, ami segíthet takarékosabban bánni az élelmiszerekkel.

1) Tervezzünk előre egy hétre legalább, de legyünk realisztikusak, tehát gondoljuk át, hogy minden nap mit fogunk enni és hogy tényleg szükséges-e minden napra vacsorát vagy éppen ebédet készíteni. A bevásárlólistát is komolyan gondoljuk át és készítsük elő, semmiképpen ne a boltban döntsük el, hogy mi legyen a jövő heti ételünk és hogy mit akarunk esetleg inni, reggelinél enni.

Forrás: iberdrola.com

2) A bevásárlásnál maradjunk eltökéltek, csakis azt vegyük meg, ami feltétlenül szükséges és ha listával mentünk, akkor maradjunk eltökéltek a listához és álljunk ellen a reklámoknak, akcióknak. Így nem csak kalóriákat, de pénzt is spórolunk, plusz a környezetnek is jót teszünk.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás