A Google nem fog kérni felsőfokú végzettséget

Megosztás

A technológiai óriáscég, a Google, bejelentette, hogy hamarosan megkezdik a Google Learning Certificates elfogadását a főiskolai diploma helyett. Felajánlanak egy hat hónapos képzésprogramot az a leendő alkalmazottaiknak, hogy betanításban részesüljenek a megfelelő munkaposzt irányába.

Ez által az egyetemeken eltöltött idő töredéke alatt kaphatnak képzést, amelyet akár a Google-nél is hasznosíthatnak. Nem kell 3-4 vagy még több évet az egyetemi padban üljeni, csupán hat hónap szükséges a diploma megszerzésére.

google
Forrás: arynews.tv

A képesítés eredményeként a sikeres résztvevők Google karrier-tanúsítvánnyal fognak diplomát szerezni, amelyet a vállalat úgy fog értékelni, mintha egy hasonló szakon diplomáztak volna le négy év alatt.

A tanfolyamok költségeit egyelőre még nem tudni, de a vállalat meglévő tanúsítványain alapuló becslések szerint ez 300 dollár körülire tehető. És a Google már azt is bejelentette, hogy 100 000 ösztöndíjra fordít költséget. Úgyhogy aki szerencsés és jó eredményeket ér el, az akár ingyen is szerezhet diplomát.

google irodák
Forrás: glassdoor.com

A hallgatók elsajátíthatják azokat a készségeket, amelyekre szükségük van a jól fizető, növekedési potenciállal rendelkező karrierterületekbe való belépéshez. Olyan témákra összpontosítva, mint az adatelemzés, a projektmenedzsment és a felhasználói élmény megtervezése. Ezeket pedig meglévő Google alkalmazottak tanítanák.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás