Webkamerás hotelszoba? Japánban már létezik ilyen és csak 300 Ft éjszakánként!

Megosztás

A japánoktól már megszokhattuk, hogy az európaiak számára meghökkentő dolgokkal rukkolnak elő. Legyen szó a turizmusról, technológiáról vagy szórakoztató iparról, a szigetország minden tekintetben megkerülhetetlen. Sőt, nem csak innovatív, hanem egyenesen szokatlan és furcsa is!  Nem meglepő tehát, hogy itt találták ki a webkamerával ellátott hotelszobákat is, amelyekért csupán 1 dollárt kérnek éjszakánként. Bár senki nem szeretné, hogy napi 24 órában nyomon kövessék az életét, egy ilyen csekély összegért sokan megfontolják a lehetőséget. Te kipróbálnád?

Asahi-Ryokan
pensandpatron.com

A Japánul ryokan néven ismert vendégszobákat egy kis családi vállalkozás kínálja és a hihetetlenül alacsony ár ellenében egyetlen feltételnek kell megfelelni: a vendég beleegyezik abba, hogy 0-24-ben működő webkamera van a lakásban, amely live stream-ben közvetít mindent, amit csinál. Persze, az első gondolata mindenkinek az, hogy nem szeretné ha kukkolnák és a legtöbb ember nem menne ebbe bele.

Asahi Ryokan 3
pensandpatron.com

Ugyanakkor azáltal, hogy a vendégeket már előre tájékoztatják a kamerák jelenlétéről (és ők maguk egyeznek bele abba, hogy filmezzék őket) már aszerint viselkednek és pontosan tudják, hogy mi az, amit hajlandóak mutatni magukból. A mosdóban nincs kamera, a lakásban található készülék pedig az ágy felé van fordítva, mivel fő célja, hogy azt mutassa, hogyan alszanak a vendégek. Ugye, téged is kíváncsivá tett?


Megosztás