Egy 24 éves lány évi 70.000 dollárt keres blogolással

Megosztás

Aileen Adalid egy teljesen átlagos 24 éves lánynak néz ki a fotókon. Mint sokan mások, ő is érdeklődik a divat, az utazás és a fotózás iránt, ezért saját bloggal is rendelkezik. Az I Am Aileen nevű blog több ezres olvasótáborra tett szert. Ami viszont igazán különlegessé teszi az az életmódja: a lány összevissza utazgat szerte a világban, például Hong-Kongban, Új-Zélandon, Európában és blogjával évi 70 000 dolláros jövedelmet sikerült szereznie.

Utazó blog
iamaileen.com

Aileen azonban nem állt mindig ilyen jól anyagilag. Pályakezdőként a Deutsche Banknál havi 300 eurót keresett és úgy érezte, hogy az élet másfajta utat jelölt ki számára. 15 évesen még fogalma sem volt arról, hogy mihez szeretne kezdeni ha felnő. Szülei a rangos manilai De La Salle egyetemre iratták be könyvelői alapképzésre. Később azt mondta, ezek a tanulmányi évek ébresztették rá, hogy mennyire gyűlöli a számokat.

Kiránduló lány
businessinsider.com

Éppen ezért később sikerült átiratkoznia üzleti képzésre, amely igen hasznosnak bizonyult számára, mert megtanította arra, hogy hogyan tegyen sikeressé egy blogot és hogyan tegyen szert sok követőre a közösségi média felületeken. Aileen nem csak egyszerűen egy utazgató lány, akinek sikerül megélnie ebből, mutatós fotókat közzétéve a különböző platformokon. Napjainkban már egyre gyakoribb, hogy  a nők egyedül vágnak bele egy világ körüli utazásba.


Megosztás