Szeresd úgy a feleséget, ahogyan szeretnéd, hogy a lányodat szeressék

Megosztás

A kapcsolat apja és lánya között olyan erős, hogy elkíséri a lányokat egész életükön keresztül. Kutatások azt bizonyították, hogy a gyerek, aki szerető apja jelenlétében nő fel, sokkal nagyobb esélyei vannak arra, hogy egy emocionális életet éljen, ki tudja mutatni az érzéseit, közösségben nyitottabb és magabiztos. Az apák képesek alakítani lányuk jövőjét különböző irányokba, így nagyon óvatosan kell a kislányokkal bánni nevelésük során, hogy felnőtt korukra a lehető legjobb embert neveld belőle.

Mindig mellettük kell lenni
© emmahemingwillis / Instagram

A kapcsolat férj és feleség között kiváló példa arra, hogy a lányod mit is várhat majd el a jövőbeli kapcsolatától. Az apának tiszteletet kell mutatnia a felesége iránt, és nem szabad elfelejtened, hogy pontosan annyira kell szeretnie a feleségét, ahogyan szeretné, hogy egy napon a lányát szeressék. Nem szabad attól tartózkodnia egy férfinek, hogy kimutassa szeretetét a lánya felé. Így a lányok nem fogják kevesebbel beérni annál, mint amit érdemelnek.

Az apának a létező összes szeretet meg kell adnia lányának

Az apa a mintaférfi lánya számára
© zoeisabellakravitz / Instagram

Minden nő az “apuci pici lánya” marad mindig a szívében, tehát tényleg nem szabad rejtegetni az érzelmeket, meg kell tudnia mutatni, hogy a lánya a világot jelenti neki. Azért van erre a lányoknak szüksége, hogy fel tudjanak építeni egy világot magukban és rájöjjenek, hogy megérdemli a szeretetet. Jöhetnek bármilyen kétségek felnőtté válásuk során, de egynek stabilnak kell lennie, ami erőt fog majd adni. Ez az apai szeretet. A szeretet, ami mindent legyőz, és segít az akadályokon átlendülni. Sajnos az apát senki nem tudja helyettesíteni egy gyerek élete során, soha nem is fogja.


Megosztás