8 titok hétköznapi tárgyakról, amit nem is sejtettél korábban!

Megosztás

Titokzseb
Forrás: nueey.com

Rengeteg mindennapi tárgyat úgy használunk, hogy el sem tudjuk képzelni bizonyos dolgok miért vannak rajta, miért úgy néznek ki, ahogy kinéznek. Igaz nem is szükséges a mindennapi használathoz ennek ismerete, de ettől függetlenül érdemes kicsit elgondolkodni ezeken a kérdéseken. Következzen most 8 ilyen titok és magyarázatuk!

1) A farmereken lévő ötödik, sokak által “titokzsebnek” is hívott apró zseb alapvetően sokak számára aprópénzes, kulcsos zsebnek számít, de igazából más céllal készítették. Az 1800-as években a farmer volt a kaliforniai aranyásók kedvenc ruházata és ezt a zsebet azért alakították ki, hogy itt tudják tárolni a drága zsebóráikat.

Érmék széle
Forrás: nueey.com

2) Tudtuk, hogy miért vannak egy pénzérmén apró recék az oldalán? Az ok az, hogy eredetileg az érméket különféle fémekből készítették, amelyek ténylegesen annyit értek, mint a pénz értéke. Sokan aztán ezt kihasználva elkezdtek apró darabkákat lereszelgetni a pénzérmékről, hogy így egyrészt még mindig használni tudják a pénzt, másrészt legyen egy kis extra bevételük. Az érmenyomók aztán ezért raktak recéket az érmék oldalára, hogy könnyedén meg lehessen mondani, ha valaki reszelt belőle.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás