Egy svájci város betiltotta a fotózást

Megosztás

Egy különösen szépnek mondott svájci kisváros betiltotta a fotózást és a közösségi médiában történő posztolást. Ugyan miért tenne ilyet egy városvezetés, ha a helyszín olyan szép, hogy mindenki szívesen lefotózná? Miért nem kerülhetnek fel képek az internetre erről a titokzatos városról? A posztolás ugyanis ingyen reklám és biztosan jót tenne a város turizmusának. A másik kérdés, hogy egyáltalán jogában áll-e egy városnak megtiltani, hogy a látogatók képeket készítsenek. Úgy gondoljuk, nem ítélkezhetünk, amíg utána nem járunk az esetnek és meg nem látogatjuk ezt az Instagramra való várost, amelyről mindenki beszél.

Táj fotózás
worldation.com

A svájci Bergün nevű vidéki kisváros 60-as években készült A muzsika hangja című filmre emlékeztet, festői tájaival és mesés környezetével. Zöld pázsitok és hegyek, ameddig csak a szem ellát. Na meg persze sok-sok legelésző tehén, akár a híres csokoládéreklámban ábrázolt alpesi legelőkön. Kijelenthető, hogy a város valóban olyan gyönyörű, mint amilyennek leírják. Békés, nyugodt környezetet biztosít a pihenni vágyóknak.

Mobilozó nő
worldation.com

Mostmár csak az a kérdés, hogy miért döntött úgy az önkormányzat, hogy betiltja a fotózást. Az okok egyszerre tűnnek teljesen érthetőnek és mégis túlzónak. Biztosan te is sokszor kerültél már olyan helyzetbe, hogy otthoni pihenéskor vagy a munkahelyeden görgetted a Facebook idővonalát, vagy épp a legfrissebb Insta story-kat csekkoltad és legalább öt olyan ember posztjába futottál, akik épp vakációztak valahol.


Megosztás