Öt ország, amelyet egyetlen természetjáró sem hagyhat le bakancslistájáról!

Megosztás

Brazília
Forrás: journeygogo.com

Sajnálatos módon manapság már csak néhány olyan hely van a világon, amely elmondhatja magáról, hogy különlegesen széles skálán tudja felvonultatni a természet érintetlen szépségeit, kezdve a homokos tengerpartoktól, csodálatos hegységektől a fantasztikus élőlényeken át a gleccserekig, vulkánokig. Ezek azok a helyek, amelyek kötelező úticélnak számítanak egy természetszerető számára. A következő listában öt olyan országot ismerünk meg, amelyeket biztosan a listánkra kell tennünk, mert a bolygó különleges ökoszisztémáit tudhatják magukénak.

1) Olaszország – a világ egyik legszebb országáról van szó, legalábbis természeti adottságait figyelembe véve biztosan, hiszen itt találhatunk hegyeket, homokos tengerpartokat, csodaszép völgyeket, tavakat és még hatalmas számban vannak különleges városok is a csizma alakú félszigeten. Olaszországban 24 természetvédelmi övezet és nemzeti park található, amelyekben több mint 100 emlős és 100 madárfaj él.

Kína
Forrás: journeygogo.com

2) Kína – a világ egyik legnagyobb országaként Kínában is hatalmas számban találhatunk természeti csodákat, amelyek közül az egyik legszebb a helyiek által Wu Yue néven is ismert Öt Nagy Hegység, a Tai-, a Huashan-, a Hengshan-, a Songshan- és a Heng-hegységek. Ezek közül a helyiek leginkább a Huashant kedvelik, ezrek kirándulnak csodálatos látványt biztosító ösvényein minden nap.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás