A világ 10 legkorruptabb rendőrsége

Megosztás

Afgán rendőrök
Forrás: newscityhub.com

A korrupció, főleg a rendőrségi korrupció súlyosan rongálja egy társadalom bizalmát az államban és előbb-utóbb súlyos szociális, gazdasági és társadalmi problémákhoz vezethet. A következőben a világ 10 talán legkorruptabb rendőrségét fogjuk bemutatni egy korrupció ellen küzdő szervezet kutatása alapján.

1) A pakisztáni rendőrség mindenképpen a legrosszabb tízben van, az emberek többsége szerint az egész állam legkorruptabb része a rendőrség. A korrupció mellett a szervezet felmérése szerint gyakoriak a brutális fellépések és ártatlan emberek bebörtönzése is.

2) Az orosz rendőrséget is a legrosszabb közé sorolják a non-profit intézmények, főleg, hogy az elmúlt években egyre több korrupciós ügy kerül napvilágra a rendőrökről. Persze ebben sokak szerint közrejátszik az is, hogy a rendőröknek legendásan alacsony a fizetése.

3) Szudán is rajta van a listán, ahol közismert a rendőrökről, hogy boltoktól, árusoktól szednek védelmi pénzeket megélhetésüket kiegészítendő. Nagyon ritkán fejeződnek be nyomozások és nem igazán sok ügy kerül megfelelően dokumentálásra.

Szudáni rendőrök
Forrás: newscityhub.com

4) Afganisztán rendőrségét tartják a legkorruptabbnak a világon és úgy tűnik, a helyzet nem is javul. Pénzért meg lehet úszni bűncselekményeket és pénz nélkül ártatlanul éveket lehet ülni börtönökben.

5) A szomáliai rendőrséget sem kell félteni, ha korrupcióról van szó, a non-profit szervezetek szerint a rendkívül alulfizetett rendőrök a megélhetés érdekében semmitől sem riadnak vissza, hogy pénzt szerezzenek.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás