Tudtad? Mikor bocsánatot kérünk, annak éppen olyan nagynak kell lennie, mint a sértés volt

Megosztás

A legerősebb szó az egész világon, ami mindenhol létezik: ” Sajnálom!”. Mióta kis gyerekek voltunk, a szüleink már akkor megtanították nekünk, hogy ha valami rosszat csinál valaki, azért bocsánatot kell kérni. Az iskolában, ha megbántasz valaki, bocsánatot kell kérned érte. De ez mind azért van, hogy megértsük, hogy meg kell bocsátani, és hogy megtanuljunk megbocsátani.

Megbocsátás
oprah.com

Ehhez azonban azzal kell kezdenünk, hogy kimondjuk ” Sajnálom “. Bennünk mindeközben rengeteg minden zajlik le, ha bocsánatot szeretnénk kérni, tehát sokkal többet kell kifejeznünk egy szimpla bocsánatkérésnél. Ha bocsánatot szeretnél kérni valakitől, akkor annak hangosabbnak kell lennie, mint a bántásod volt! Tehát arra kell törekedned, hogy minél mélyebb legyen a bocsánat kérésed. Ennek a folyamatát 7 pontban gyűjtöttük neked össze!

Gondold át, mit is tettél
scopeblog.stanford.edu

1. Először gondold át, hogy miért is kérsz bocsánatot

Mielőtt egy elnézést kérő szó elhagyja a szádat, gondold végig, hogy miért is bántad meg valójában. Meg kell értened, hogy mit csináltál rosszul, és rá kell jönnöd, hogy ki is volt az, akit megbántottál. Az első és legfontosabb, hogy megértsd azt, hogy miért is sajnálod. Enélkül nincsen értelme, hiszen nem tudsz igazán és őszintén bocsánatot kérni.


Megosztás