Lélegzetelállító látvány! Ez a világ legszebb nyilvános illemhelye

Megosztás

A legszebb közvécé kétségtelenül a norvégiai Ureddplassen pihenőhelynél található, a Skandináv-félsziget nyugati részén. A hullámos kialakítású illemhely a Norvég-tengerre és a Lofoten fal hófödte hegyeire nyújt csodás kilátást. Ureddplassen ideális hely arra, hogy az utazó megpihenjen egy rövid időre, piknikezzen egyet és megcsodálja az éjféli napsütést vagy az északi fényeket, mielőtt folytatja útját a Helgelandskysten festői útvonalán. A mosdó az Fv17-es úton található, Gildeskal város közelében.

Norway Creates Possibly The Most Beautiful Public Toilet In The World
boredpanda.com/

A tavalyi évben az illemhely 1.4 millió font támogatást kapott a renoválásra, ekkor készült az új, betonszerkezetű épület, melyet tejüveg díszít. A művészeti szintre emelt formatervezés megálmodói Marit Justine Haugen és Dan Zohar építészek voltak. Az építmény mellett padok is találhatók, ezek ugyanabból a rózsa márványból készültek, amely az ENSZ New York-i épületszerkezetében is megtalálható.

Norway Creates Possibly The Most Beautiful Public Toilet In The World
boredpanda.com/

Itt található továbbá még egy lépcső is, amely levezet a tengerpartra. Innen bámulatos kilátás nyílik a tájra, melyet zavartalan környezetben lehet megcsodálni, távol az autós forgalom zajától. Az Ureddpassen pihenőhely emellett egy emlékműnek is otthont ad. Ez annak a 42 embernek állít emléket, akik a HNoMS Uredd norvég nemzeti haditengerészet tagjaiként egy német aknára találtak és 1943 februárjában elsüllyedtek.


Megosztás