Íme négy magyarországi kastély, amit bárki megvásárolhat

Megosztás

Magyarország Európa egyik legrégebben létező országa, emiatt jelentős történelmi épülettel rendelkezik. Némelyikük híresebb, mint mások, mint például a Lánchíd vagy a Budai Vár, de országszerte akad néhány kisebb kastély, amely új tulajdonosára vár. Íme az ingatlan.com kínálatában megjelenő 5 kastély, amelyet bárki megvásárolhat.

1. Veres Pálné kúria

Ára: 99,9 millió Ft (277 500 euró)
Alapterület: 242 m2
Telek: 29 208 m2
Szobák: 5

Az ingatlanos honlap szerint ez a kastély egy darab élő történelem. Ez a klasszicista kastély a 19. század elején épült, és 22 éve újították fel korabeli képeslapképek felhasználásával. A Kúria Pest és Nógrád megye határán, az észak-magyarországi Vanyarcon található, közel három hektárnyi teljes kerítéssel körülvett területtel és saját erdővel rendelkezik – olvasható a honlapon. A leírás rávilágít arra is, hogy vadászterülettel határos.

2. Hédervár majorság

Költség: 120 millió Ft (333 333 euró)
Alapterület: 600 m2
Telek: 2500 m2
Szobák: 10

A leírás szerint Hédervár város története összefonódik a Héderváry, Viczay, Khuen-Héderváry családokkal és grófokkal, akik fontos szerepet játszottak a magyar történelemben. A Pozsonytól 50 kilométerre, Bécstől 100 kilométerre található kastély a repülőterek közelsége miatt nemzetközileg is könnyen megközelíthető. Ez a demesne, magyarul majorság minden bizonnyal a 18. század elején vagy még korábban épült. Az 1970-es évek végén azonban elhagyták és elhanyagolták. Azóta részben rekonstruálták, de a leírás szerint van még vele bőven teendő. A telken egy magyar árnyasház és egy lóistálló is található.

 

3. Romantikus kastély Pápa szomszédságában


Megosztás