Miért is az idősebb nővér az egyik legfontosabb személy a világon?

Megosztás

Ha van egy idősebb nővéred, elbújhatsz mögé ha bajban vagy, megcsinálja helyetted a házimunkát, és még kölcsönözhetsz is tőle ruhákat (persze nem is kell feltétlenül kell elmondani neki). Ezen kívül még sokkal több mindent köszönhetsz neki. A pszichológusok szerint a nővérek javítják a mentális stabilitást és az általános fejlődést. Azok a gyerekek, akik nővérük mellett nőnek fel sokkal boldogabbak, sokkal jobban képesek alkalmazkodni felnőtt korukban.

Növeli az esélyeidet, hogy ne mehessen tönkre a házasságod a jövőben

Növeli az esélyeidet, hogy ne válj el a jövőben
© My Best Friend’s Wedding / Sony Pictures

Az Ohio Állami Egyetemen végzett tanulmányok bizonyítékot találtak arra, hogy a testvérekkel rendelkező személyeknek kevesebb az esélye, hogy a jövőben a házasságuk válással végződjön. Ez a meglepő felfedezésnek az egyik oka az, hogy az idősebb testvérek által érettebbé válhatunk és kevésbé leszünk önközpontúak felnőtt korban. A gyermekkori tapasztalatok rendkívüli módon pecsételik meg a felnőttkori fejlődést.

Fontos a testvéri szeretet
elitedaily.com

A testvérekkel rendelkező gyerekek nagyon korán megtanulják, hogy hogyan is kell megosztani és kezelni egy adott konfliktust, tehát ez már arra tanítja őket, hogy hogyan is kell majd egy esetleges későbbi kapcsolatban helytállnia, viselkednie. Ha van egy nővéred, akivel barátok vagytok és mindent meg tudtok beszélni, az az egész életedre rendkívüli mély hatást gyakorol.


Megosztás