Rendkívül szennyezett, pusztító helyek a világból

Megosztás

Ennyit lehet látni
Forrás: uosm2018.files.wordpress.com

Az elmúlt 100-200 év során az emberiség megdöbbentő mértékű technológiai fejlődést volt képes bemutatni, ami nagyon megkönnyítette és izgalmasabbá tette az életünket, de viszont ennek súlyos ára volt. A magunk mögött hagyott és folyamatosan termelt szemét mennyisége elképesztő és a sokféle szennyezőanyag – vegyi hulladék, nukleáris hulladék vagy éppen elektronikai szemét súlyosan károsította a környezetünket.

Egyes régiók és területek olyan szinten károsodtak, hogy ezeken az élet nagyjából lehetetlenné vált. Tökéletes példa erre Csernobil, Ukrajnában, amely az emberiség történetének legsúlyosabb nukleáris balesetének adott helyet és azóta ez a zóna teljesen lakatlan terület. Bár a következő listán nem látunk helyeket az Egyesült Államokból, ott is bőven vannak súlyos károsodott területek, például a Gowanus-csatorna New Yorkban. A következő helyekről talán nem hallottunk annyit, mint Csernobilról, de rendkívül élhetetlen és veszélyes helynek számítanak.

Karachay-tó
Forrás: ecolounge.com

1) Linfen, Kína: a világ legrosszabb levegőjű városának számít, köszönhetően az ipari szennyezésnek és a rengeteg autónak. Innen vannak olyan videók, amelyeken valaki kiteregetett az erkélyen és mikor beszedte a ruhákat, azok feketék voltak a portól és koromtól.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás