Hogyan váljunk anyáskodó hisztérikából, tökéletes feleséggé?

Megosztás

A férfival való kapcsolatunk akkor lehet boldog, ha nem borítjuk fel a szerepeket. Pontosan itt hibázza el sok nő, amikor anyáskodó és egyben irányító szerepbe bújik, ez pedig előbb-utóbb megmérgezheti a kapcsolatot.

anyáskodó nő
Forrás: https://kep.cdn.indexvas.hu

A nő általában valamilyen okkal veszi fel a domináns szerepet egy kapcsolatban, ami legtöbbször ösztönösen történik. Ez pedig általában az a tudat alatt meghúzódó félelemből fakad, hogy ő nem elég jó a partnerének. Ez a szerep sok nő számára kényelmes, hiszen megóvja a fájdalomtól, kiszolgáltatottságtól és az árulástól. Valójában az ilyen nők olyan „ártalmatlan” partnert szeretnek választanak akiket gyengébbnek, irányíthatónak gondolnak.

Ebben a szerepében a nő szinte gyerekeként kezeli a férfit, irányít, kioktat, aminek következtében a férfi mindenre alkalmatlannak érzi magát. Anélkül tudja keresztülvinni az ízlését, akaratát, hogy attól félne, elveszítheti a partnerét. Hiszen kinek kellene egy olyan férfi, aki gyerekes, és nem képes felnőtt módjára viselkedni, önállóan dönteni vagy gondoskodni magáról.

 

 

nő és férfi
http://www.hu.ladyland98.com   

Minden mögött valójában az egyedülléttől való félelem, az önbizalomhiány áll, az érzés, hogy nem érdemli meg egy erős, felelősségteljes ember szeretetét. Ezeket a negatív, mélyen gyökerező érzéseket kell helyrerakni és más módon erősíteni az önbizalmat.

Nézzünk a párunkra, mint egyenlő partnerre. Kezdjünk el bízni benne, és változtassuk meg viselkedésünket vele szemben. Álljunk le azzal, hogy mindent megcsinálunk helyette. Ne szolgáljuk ki úgy, mintha nem lenne képes ellátni magát egyedül, ne oldjuk meg a problémáit, ne döntsük, el helyette mire van szüksége, és ne hozzunk helyette döntéseket.


Megosztás